Proof of Concept project

Integratie ChatGPT voor aanmaken correspondentie

Proof of Concept

We hebben een Proof of Concept gerealiseerd voor een klant die de functionaliteit van ChatGPT maximaal wilde benutten en integreren in zijn huidige dienstverlening. Dit project belichaamt de snelheid, innovatiekracht en creativiteit waarmee CodeButler het verschil wil maken voor haar klanten.

Onze klant gaf aan dat het opstellen van correspondentie naar externe partijen, zoals brieven, vacatures en webteksten, hun veel tijd kostte. Bovendien was de kwaliteit van de opgeleverde documenten niet altijd optimaal en ook niet consistent.

Onze klant zocht naar een oplossing waarbij ze flexibel teksten konden opstellen voor verschillende doeleinden. In een enerverende en veranderende tijd zoals de onze hebben we samen met de klant gekeken om dit met AI (Artificial Intelligence) te realiseren. Tevens is besloten om ook te analyseren hoe AI verder in andere processen van de klant te integreren is.

In opdracht van de klant hebben wij een functioneel plan opgesteld en de mogelijkheden van AI verder onderzocht. Het doel was om met ChatGPT een flexibele engine te ontwikkelen, in een standalone omgeving, waarbij de gewenste functionaliteiten voor de klant wordt gerealiseerd.

Binnen de Proof of Concept hebben we ons gericht op één vorm van correspondentie. Het doel was om unieke teksten te creëren, waarbij ChatGPT wordt aangestuurd op basis van diverse en voor de eindgebruiker logische kenmerken. Deze aansturing gebeurt via de API’s, die door ChatGPT beschikbaar zijn gesteld, en waarbij de content en het eindproduct binnen de standalone omgeving (platform) worden gerealiseerd.

Na het opleveren van de eerste versie van de applicatie en de eerste testsessies kunnen we vaststellen dat het opstellen van de gewenste en specifieke correspondentie sneller, consistenter en flexibeler is geworden. We verwachten dat dit, naast een significante tijdsbesparing voor de medewerkers, ook een kwaliteitsverbetering van de correspondentie zal opleveren.

We zijn momenteel bezig om het platform, gebaseerd op deze Proof of Concept, productierijp te maken om deze vervolgens bij de klant uit te rollen. Hierna wordt het platform verder uitgerold op de markt, zodat ook externe klanten gebruik kunnen maken van dit platform.

Wilt u ook weten wat Artificial Intelligence voor uw werkprocessen en digitalisering kan betekenen? Neem dan contact met ons op

.