Schoenmaker blijf bij je leest

Beheer software applicaties

Naast het ontwikkelen van applicaties is het ook mogelijk dat we deze voor u beheren. Dit geldt vooral voor de door ons zelf gerealiseerde applicaties. Daarnaast beheren we ook applicaties die we niet zelf hebben ontwikkeld. Een goede intake van de software om de kwaliteit te bepalen is daarbij van evident belang.

Wij vinden dat het goed beheren van software gedurende de lifecycle cruciaal is. Veel van de kosten die gemaakt worden aan een softwareapplicatie, vinden juist plaats na initiële oplevering van de software.

Wanneer we de applicaties voor u beheren dan verzorgen we de tweedelijnsactiviteiten. Dit omvat het monitoren, onderhouden en updaten van softwaretoepassingen om ervoor te zorgen dat ze blijven functioneren zoals bedoeld en voldoen aan de vereisten van de klant. Hieronder valt ook het periodiek bijwerken van de applicatie naar de laatste versies.

Het beheer van IT-applicaties omvat ook het oplossen van problemen en eventueel het bieden van ondersteuning aan key-gebruikers. Met elkaar stellen we een Service Level Agreement (SLA) op met daarin alle afspraken, zodat voor een ieder duidelijk is wie waar verantwoordelijk voor is.